De begik indbrud i en bedemandsforretning

26 maj 2013 admin
image

Den meget vellidte bedemand i Slagelse har ejet en bedemandsforretning i rigtig mange årtier. Han valgte allerede da han var ung, at bedemanden skulle blive bedemand i Slagelse. Hele hans store familie har haft samme karriere og bedemandsforretningen har gået i arv i flere år. Denne vellidte bedemand fra Slagelse fejrer 20 års jubilæum i dette år, vi tog ud og snakkede lidt med bedemanden omkring livet som bedemand i Slagelse, og hvad man kan gøre hvis man ønsker at åbne en bedemandsforretning. Det var en meget rar herre, som møder mig lige ved bedemandsforretningen, han smiler meget bredt hvorefter han byder mig velkommen til forretningen. Hans udseende var ikke det, som undertegnede forbinder med en bedemand fra Slagelse, han var høj, han have klare øjne og ser generelt meget sund og frisk ud. Undertegnede havde faktisk regnet med, at vi skulle møde en meget lav herre, som havde  sådan en krum  ryg og runde brille inde i bedemandsforretningen, men undertegnede tog grueligt fejl må jeg indrømme.

På det tidspunkt da vi træder helt ind i den lyse bedemandsforretning bliver undertegnede endnu engang overrasket. Der var en let atmosfære, der var næsten behageligt at opholde sig. Måske var undertegnede fordomsfuld fordi undertegnede ikke har været inde i en bedemandsforretning før, undertegnede vidste faktisk ikke hvad undertegnede måtte forvente af stedet. Undertegnede havde alligevel en forestilling omkring, at sådan en bedemand fra Slagelse var en meget gammel og enormt kedelig herre, og bedemandsforretningen forestillede jeg mig, havde en meget dunkel atmosfære og kister overalt, heldigvis tog undertegnede gruligt fejl. Den venlige bedemand fra Slagelse spurgte mig om undertegnede gerne ville sidde lidt ned, undertegnede lod mig falde ned i den enorme lyse sofa. Denne herres bedemandsforretning var et specielt sted hvor folk følger sig rigtig behageligr tilpas lige med det samme når man ankommer, hvilket er betydningsfuldt for at folk ofte var i sorg når man besøger denne bedemand i Slagelse.

Undertegnede får en lækker kop kaffe og læner mig stille tilbage i sofaen. Undertegnede kan se på bedemanden, at han var stolt af hans egen bedemandsforretning. Denne rare bedemand fra Slagelse, viste undertegnede alle hans anbefalinger. Flere magasiner havde skrevet artikler omkring ham, de har skrevet at bedemanden var et meget sympatisk menneske, at det evigt og altid var en fornøjelse at snakke sammen med bedemanden og at bedemanden forstod at tage sig rigtig venligt af alle hans kunder. Denne vellidte bedemand i Slagelse havde været til hjælp for  mange gennem hele deres sorg, folk var altid meget velkommen til at besøge hans bedemandsforretning hvis folk ville snakke, bedemanden har aldrig for travlt til at kunne tale med hans kunder.

Denne respekterede bedemand fra Slagelse fortæller, at han altid har vidst at han selv skulle blive en bedemand. Undertegnede mindes den lykkefølelse som min fader fik ved at være til hjælp for folk gennem deres store sorg. Undertegnede tænkte siden den dag, at undertegnede ligeså ville bruge mit liv til at være til hjælp for andre, det er sådan en enormt dejlig følelse at få.” siger bedemanden hvorefter han fortsætter ”Mange mener at det er surt at være bedemand i Slagelse, men det var det slet ikke på nogen måde. Undertegnede elsker det, inde i min egen bedemandsforretning sørger undertegnede altid for, at der er sådan en rigtig god atmosfære. Der skal selvfølgelig ikke befinde sig festlig stemning eller balloner, men det hele handler om at man skal huske at ære den afdøde, at sige farvel på en rigtig mindeværdig  måde. Det er betydningsfuldt at jeg som bedemand i Slagelse forstår vigtigtheden af at udvise respekt og forståelse for den der har mistet en og den afdøde afslutter bedemanden.

Flere nyheder