Det skal du være opmærksom på ved skift af hoveddør

25 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Er det tid til at få skiftet din hoveddør eller måske flere af dine døre, er der flere ting, du bør tage med i dine overvejelser, inden du vælger hvilken dør du skal have. 

Det første du skal være opmærksom på er om det giver mening at vende døren så den åbner ud af. De fleste døre i Danmark vender ind af, men det kan give god mening at vende døren, især hvis du har en lille entre. Det giver dig mere plads.

Du skal dog være opmærksom på, hvor lyset sidder indvendigt, da det ellers kan blive lidt bøvlet at få tændt lyset når man kommer hjem i mørket. Du kan se flere eksempler på døre hos klarvinduer.no.

døre

Lås – det skal du vide

Det næste du skal have med i dine overvejelser er hvilken type lås du gerne vil have. Skal det være en nøgle/vrider eller en nøgle/nøgle. Det sidste er en fordel i forhold til tyverisikring, da det gør det svære for tyve at få åbnet døren, men mindre du selvfølgelig har efterladt nøglen i døren.

Skal du have udskiftet flere døre på en gang, kan du vælge at bruge den samme lås i alle dørene. Det gør det muligt for dig at nøjes med at have en nøgle frem for en til hver dør.

Det er også vigtigt at du kigger på det visuelle. Døren eller dørene skal passe til din bolig og give et godt samlet indtryk. 

Er du i tvivl om hvilken slags dør du skal have, eller har du specielle ønsker kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer og der hvor du skal købe dørene. De har ofte en lang erfaring og kan se muligheder, som du måske ikke havde tænkt på eller var klar over eksisterede. Det kan også være at du har specielle ønsker. 

Flere Nyheder