Få den rette hjælp til behandling af angst

07 juni 2019 Astrid Pedersen
Få den rette hjælp til behandling af angst

Lider du af angst – eller har du mistanke om, at du er i færd med at udvikle en angst relateret lidelse? Så bør du læse med her.

Hvad er angst – og hvorledes kommer angst til udtryk?

Angst er et meget generelt begreb, som dækker temmelig bredt. Blandt de mest almindelige angstlidelser finder vi socialfobi, agorafobi, enkeltfobi, panikangst, generaliseret angst og OCD. Samtlige lidelser, som falder under kategorien angst, er karakteriseret derved, at de mønstre, de udviser, relaterer sig til vores sympatiske nervesystem.

Angst er i bund og grund en fare reaktion, som skal beskytte os imod farlige situationer. Når angst bliver en sygelig tilstand, er det fordi nogle mennesker reagerer med angst når der ikke er nogen trussel til stede. Og så bliver angsten – i lighed med sine tro følgesvende stress og depression – pludselig farlig i stedet for beskyttende.

Hvad er de mest almindelige symptomer på angst?

Hvis du har mistanke om, at du lider af angst, bør du holde øje med dine egne reaktions mønstre og forsvars mekanismer, samtidig er der en række direkte fysiske og psykiske symptomer, som kan indikere en angstlidelse.

Disse symptomer spænder fra konstant uro og bekymring – med nervøse tics, søvnløshed eller tvangstanker til følge – over spændinger, hjertebanken, sveden, trykken for brystet og ufrivillig rysten til direkte panikangst anfald, hvor man mister kontrollen og kan få fornemmelsen af at være døden nær.

Mennesker, som lider af alvorlige angst relaterede sygdomme så som dissociative lidelser vil kunne opleve alt fra hukommelses tab til fysiske lammelser. Således er angst en tilstand, som skal tages meget alvorligt – også i de ret tidlige faser, hvor symptomerne kan synes ubetydelige, idet angst som alle andre sygdomme kan udvikle sig med tiden og blive langt mere alvorlig.

Du kan læse mere om angst og angst behandling på angstekspert.dk

Flere Nyheder