Få en dygtig advokat til at lave en ægtepagt

04 oktober 2016 Emilie Jacobsen

Du opretter en forsikring, inden ulykken rammer. Hvorfor så ikke også oprette en ægtepagt? Mange ser en ægtepagt som, at man ikke har tillid til sin partner, og at man forventer, at man bliver skilt. De finder det meget uromantisk at skulle være så praktisk. Det er ikke desto mindre rigtig smart, da det er meget nemmere at blive skilt, og man kan komme ud af ægteskabet med de værdier, som man kom ind i det med. De fleste håber selvfølgelig ikke, at de får brug for deres ægtepagt. På samme måde som man ikke håber, at man får brug for sin forsikring. 

Hvis du bor på Fyn eller øerne rundt om, kan du nemt finde en advokat Odense, der kan hjælpe dig. Det kan for eksempel være Hviid Advokater, der har stor erfaring med at lave ægtepagter til folk. 

Med en ægtepagt kan du både have særeje i forhold til penge, ting eller måske en virksomhed. Hvis den ene i et ægteskab har en virksomhed, vil den anden være berettiget til halvdelen af virksomhedens værdi, hvis man bliver skilt. Hvis man har ansatte, kan man risikere at skulle fyre dem for at kunne betale sin eksmand eller ekskone det, man skylder dem. Det er derfor en god ide at sikre sin virksomhed, så man også har noget at leve af efter en eventuel skilsmisse. 

Det samme gælder, hvis man har et hus eller et sommerhus, som man ejede, inden man kom ind i ægteskabet. Hvis den anden part ikke har betalt noget til huset eller sommerhuset, er der jo ingen grund til, at de skal indgå som en del af bodelingen efter en skilsmisse. Så kan man beholde det bagefter. Det kan være en særlig god ide, hvis det er et sommerhus, man har arvet. Det ville være ærgerligt, hvis du var nødt til at sælge din farmors sommerhus, fordi din eksmand eller ekskone skulle have en masse penge. 

Hvis din private opsparing er meget stor, kan du også vælge at gøre dem til særeje. Det betyder, at din ægtefælle ikke kommer til at eje det. Det kan være, at du har arvet en masse penge. Så kan det virke urimeligt, at din eksmand eller ekskone skal have del i arven efterfølgende. 

Når man bliver skilt, er det svært at gøre det på en pæn og civiliseret måde, men det kan hjælpe, hvis man har en ægtepagt. Så er der nogle ting, har diskuteret, mens man var gode venner. 

Flere nyheder