Jeg har læst en interessant artikel om konfliktløsning

26 marts 2013 admin
image

For ca. 4 måneders tid siden blev jeg faktisk meget bedre til konfliktløsning. Jeg arbejder som en fodboldtræner, og dette altså giver en del nye udfordringer. Og en af disse store udfordringer er nemlig konfliktløsning. For når man jo arbejder med de unge fodboldspillere, kan bølgerne altså godt gå ganske højt. Og det er jo vigtigt som en træner, selv at kunne stoppe sådan et stort skænderi, og også være den allerbedste til konfliktløsning. Jeg havde nu ganske svært ved dette. Så jeg valgte at opsøge en coach i Århus. Jeg har alle dage ment der nu var et eller andet skægt over dette. Sådan en drengefodbold coach i Århus som også selv har brug for en coach i Århus.

Så jeg forhørte mig lidt med et par kollegaer som tilrådede en bestemt coach i Århus. Så jeg besøgte manden, og fortalte lidt om mit problem med selve konfliktløsning, samt præcis hvor vigtigt dette også var for mit arbejde. Hvis drengene slet ikke holdt helt op med at skændes kunne jeg noglegang godt blive mere sur, end drengene var. Og jeg havde svært ved sådan at kunne få dem alle helt ned på jorden. Men min venlige coach i Århus havde nu oplevet dette før. Han fortalte hvordan at det ofte handler mere omkring mig, end nogle af drengene, når at jeg selv ikke kan få helt styr på dem. Vi aftalte præcis hvor ofte at vi nu skulle ses.

Vi startede med at jeg sådan forklarede min nye coach i Århus, en hel masse omkring mig selv. Og jeg fortalte om mit privatliv og hele min barndom. Og ud fra disse ting kunne min coach i Århus faktisk allerede fortælle en hel masse om mig som person, samt hvorfor at jeg nu var så eleding til den her konfliktløsning. Og det var faktisk meget spændende selv at høre, og dette gav jo også god mening. Jeg skulle arbejde med mig selv for at kunne blive endnu bedre til konfliktløsning. Og efter adskillige besøg kunne jeg mærke en forandring. Og jeg fik også en hel masse værktøjer til at kunne arbejde meget bedre med selve konfliktløsningen.

Men specielt et hold af drenge var de værste. Her var det nemlig ofte En ved navn Martin som begyndte skænderierne. Og han var både højtråbende og der skulle ikke meget til før at han så blevet meget aggressiv. Og det var jo derfor ganske vigtigt at min coach i Århus også kunne lære mig omkring konfliktløsning man så også hvorledes at jeg så stoppede at Martin startede disse skænderier. Heldigvis havde min coach i Århus skal også en masse smarte tips til dette. Da hvor jeg følte mig gode udrustet, snakkede jeg lidt med Martin, og jeg fortalte ham kort hvorledes han nu skulle prøve selv at slappe mere af under kampene. Og vi havde en dejlig sludder, og jeg kunne efterfølgende mærke hvordan at Martin også blev en del bedre til sådan at kunne slappe helt af på vores bane.

Efter 2 måneders tid med min coach i Århus, kunne jeg altså virkelig selv se en kæmpe forskel. Både med mig, og med alle drenge på vores bane. Fordi at jeg nu er bedre til selve konfliktløsning, opstår der jo ikke helt så ofte uenigheder mere. Og dette betyder så at drengene også arbejde meget bedre med hinanden. Og det giver jo et bedre spil ude på banen, og en meget hyggelig atmosfære. Og deres venskab bliver også en del bedre, fordi at de lærer omkring at arbejde med hinanden. Og det hele skyldes min meget gode coach i Århus og alle hans gode evner indenfor konfliktløsning. Og jeg besøger ham faktisk stadigvæk 1 gang om måneden, for lige at kunne holde min konfliktløsning ved lige. Det har klart betalt sig at bruge nogle penge på sådan en coach i Århus, når at man så ser på alle disse lykkelige drenge som nu spiller bold.  Min egen konfliktløsning har altså virkelig gavnet dem alle.

Flere nyheder