Kom ud af dit alkoholmisbrug med en alkoholbehandling

03 maj 2020 Astrid Pedersen
Kom ud af dit alkoholmisbrug med en alkoholbehandling

I Danmark er alkohol et godkendt rusmiddel, og det er tilladt at sælge alkohol i flere forskellige former – for eksempel som øl, vin eller spiritus – i supermarkeder, dagligvare butikker og kiosker. Selv på tank stationer kan man skaffe sig adgang til alkoholiske drikke, selv om vi alle ved hvor skidt en kombination alkohol og motoriserede køretøjer er.

Samtidig er alkohol en fast del af vores sociale omgang. Lige fra barnedåben over konfirmationen og brylluppet til gravøllet ved begravelsen eller bisættelsen er alkoholen en tro følgesvend – og sådan har det været siden Ruder Konge var knægt.

Der ud over er alkohol et af de mest vanedannende og afhængigheds skabende stoffer, der findes – og i større mængder er alkohol utroligt farligt for kroppen. Alkohol er et opløsnings middel, som nedbryder fedt, og kan ødelægge såvel hjernen som de vitale organer. Og alle, som har haft et alkoholmisbrug tæt inde på livet – for eksempel som pårørende til en alkoholiker – ved hvor ødelæggende en tilstand, der her er tale om.

Alkoholisme er en opslidende sygdom, ikke blot for den direkte misbrugsramte, men også for vedkommendes omgangskreds og nære familie. Og derfor løber man som alkoholiker risikoen for at miste såvel venner som kæreste, ægtefælle, børn og kolleger.

Hjælp din alkoholiserede pårørende til den rette behandling

Når et misbrug når et vist stadie, kan det være nødvendigt med professionel hjælp for at lægge flasken på hylden. Som tæt pårørende til en alkoholiker er det din menneskelige og moralske pligt at sørge for, at der bliver grebet ind over for misbruget – og at der bliver lagt en plan for afrusning og afvænning.

Til dette kan du få hjælp på et professionelt misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien, hvor den misbrugsramte kan få hjælp til permanent afvænning. Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

 

Flere Nyheder