Med en bedemand fra Esbjerg slipper du for at ordne begravelsen

20 februar 2013 admin
image

Byens allerførste bedemand beliggende i Roskilde flytter nu hans begravelsesforretning, og fortsætter som bedemand i byen Esbjerg. Og efter 32 år som bedemand i Roskilde, er Bedemanden Torben nu parat til nye kunder. Hele hans personlige engagement i sammenhæng med alle bisættelser, har nu gjort Ham til den mest benyttede bedemand i hele Roskilde. “Vi er ekstremt beæret over, at folk rent faktisk har haft så stor en tillid til lille mig, at de sådan har ladet mig være til gavn med bisættelsen af deres kære. Måske er det på grund af at familierne allerede, godt kender til hele min begravelsesforretning. Og som jo har gået i arv i rigtig mange år. Det var rent faktisk den allerførste af slagsen i hele Roskilde by”, Forklarer Torben. Men altså hvorfor beslutter man så at sælge sin arv, for at starte på en frisk som bedemand i Esbjerg? Torben forklarer hvordan han faktisk i lange tid selv har drømt, om at kunne sætte noget op sådan helt fra bunden af. Noget som udelukkende er skabt af ham. “For jeg er jo virkelig stolt over hele min arv. Jeg synes naturligvis at hele min kære familie, har gjort et fantastisk stykke arbejde. Ved sådan at kunne bygge så så store mængder tillid op til alle kunderne. Men altså nu har jeg jo arbejdet som bedemand her i Roskilde i 32 LANGE år.  Jeg mærke hvordan jeg nu har behov for at kunne fornemme, om jeg overhoved kan gøre det hele lige så godt. Præcis som min familie jo gjorde, dengang de begyndte den allerførste bedemandsforretning i hele Roskilde. Jeg bliver godt nok ikke rigtig den allerførste, bedemand i Esbjerg. Men jeg glæder mig nu til, at kunne prøve kræfter med en spænde by.”

Jeg forstår nu godt, at Torben sådan har meget lyst til at kunne start i en anden by. Jeg mener da det er langt de færreste, som forbliver i helt den samme stilling, på det samme firma i mere end 32 LANGE år. Jeg tror ikke jeg lige ville sådan kunne sælge min arv væk. Men Torben fortalte mig om hvad han synes om det hele. ”Jeg føler ikke at jeg sådan sælger ud af hele mig egen arv, ved at starte som bedemand i Esbjerg. For jeg føler at jeg faktisk starter på en helt ny arv. En som min søn kan overtage når jeg engang ikke er her længere. Og herefter hans eget barn og så videre.  Jeg tager alt det med mig, som jeg nu har lært som bedemand her i Roskilde. Og alt det som min kære familie også har lært mig. Og så bruge det i min nye bedemandsforretning, når at jeg nu begynder som bedemand ude i Esbjerg. På lige den måde så føler jeg jo, hvordan jeg selv tager min arv med mig, som erstatning for bare at sælge den til højest bydende. Du har ret i at jeg sådan sælger hele min fysiske butik. Men altså jeg tager jo hele det med mig som nu gjort, at hele bedemandsforretningen har haft så godt et omdømme.”

Jeg kigger nøje på Torben, imens han pakker bedemandsforretningen sammen i Roskilde. Jeg synes at kunne spotte hvordan han faktisk både virker stolt, men samtidig så har han et lidt trist glimt i øjet. Torben drejer sig om og han tager et lille foto ned af væggen, der forestiller hans egne oldeforældre som begyndte bedemandsforretningen. Han smiler glad, ser kort på mig og siger, “Ja det er jo ikke udelukkende sorg man nu møder når man arbejde som bedemand her i Roskilde, ved du sikkert. Mine egne kunder er tit ekstremt venlige, og det giver mig en virkelig dejlig fornemmelse af at kunne være til gavn for mennesker”. Torben virker meget ærlig, ligesom om at han faktisk rigtig gerne ønsker at hjælpe folk. Lige i dag flytter bedemanden ud fra Roskilde. Og jeg er helt sikker på, at han skal få meget succes med hans gode karriere, som bedemand i byen Esbjerg.

Flere nyheder