Min historie om IT drift

16 april 2013 admin
image

Undertegnede var sammen med min egen klasse på en udflugt til et datacenter. Vores EDB lærer ville vise os hvorledes IT drift nu fungerer sådan ud i det virkelige liv. Det virker måske en smule trist, men jeg havde nu en fantastisk dag. Vi havde faktisk en hel skoledag ude med sådan et selskab som fører tjenester med servere samt IT drift både til de private samt til erhverv. De har jo af den grund sådan et kæmpe datacenter hvor alle deres mange servere er placeret.

Hele dagen startede med sådan at hele klassen mødtes ude foran virksomheden. Og vores lærer fortalte omkring hele dagens program. Vi begyndte så med at få os noget morgenmad sammen med de medarbejdere. Bagefter så vi en smule af firmaet samt hvorledes de nu arbejder. Og så havde vi undervisning i et af disse mødelokaler hvor sådan en ansat fortalte hvorledes de nu normalt arbejder med IT drift, og hvor betydningsfuldt deres datacenter også er. Det var også rigtig interessant sådan at lærer hvor smart de nu arbejder normalt. Hvis nu der lige skete et lille problem med 1 af deres servere i deres eget datacenter, opdager de det med det samme. Selvom det jo faktisk sker sjældent er det altså meget vigtigt sådan hastigt at kunne rette sådan en fejl. De forklarede at netop deres firma har sådan en af de allerbedste onlinetider i Danmark. Dette er jo grundet en rigtig god IT drift, samt deres gode datacenter.

Men jeg blev også ganske spændt på sådan at kigge på deres mange servere. Sådan et effektivt datacenter må jo også have mange servere sådan til alle deres mange kunder. Men vi skulle først se noget nærmere på deres IT drift. I sådan et rum havde de så sådan en store computerskærm som gav dem en besked hvis at en af deres servere nu ikke havde sådan en sikker forbindelse til kunden, eller bare sådan kørte anderledes end den burde. I samme lokale var deres kundeservice, hvor sådan en masse ansatte så sad med headset og talte med nogle kunder. Det var altså vildt hvor mange forskellige folk som udelukkende var ansat til at snakke sammen med kunder om deres IT drift. Men altså alt det var jo både flot samt så jo effektivt ud. De har åbenbart også fået noget ganske god feedback på deres egen hotline. De spiste jo oven i købet deres forkost på forskellige tidspunkt, så der konstant var nogle ansatte parat ved deres telefon. Der var jo tilmed folk ansat som nattevagt, hvis der kom problemer i løbet af natten. Så efter vores lille tour så spiste vi noget frokost sammen. Men jeg så nu allermest bare frem til at kunne se deres datacenter. Jeg var jo betaget af denne IT drift samt hvorledes de nu selv arbejdede.

Efter vores frokost så var det jo langt som længe tid. Vi skulle endelig se deres datacenter. De åbnede så dørene til et stort lokale der var fyldt med servere. Det var jo lige så utroligt som jeg havde tænkt det. For det lignede et eller andet fra en vildt sci-fi film. Sådan et helt rum fyldt med nogle store metalbokse samt sådan en masse forskellige blinkende dioder. Der var sådan en hel masse støj fra alle deres blæsere som nu kølede alle disse servere godt ned. Vi fik besluttet sådan at vi faktisk godt selve måtte gå rundt ved alle deres servere, men det jo naturligvis var strengt forbrudt sådan at røre ved noget. Hvis nu man tog et enkelt kabel ud af den, eller måske justerede på noget, ville det jo faktisk betyde en stor fejl i deres server. Jeg gik helt facineret rundt samt så på deres datacenter. Det er utroligt hvor mange maskiner som de nu havde samlet sammen et sted. Så fra den dag så besluttede jeg faktisk, sådan at jeg ville gøre karriere inden for IT drift. Jeg uddannede mig herefter, samt arbejder nu med sådan et stort datacenter. Jeg takker min egen EDB lærer for sådan at fortælle mig om IT drift. For det var altså sådan en udflugt som virkelig ændrede hele mit liv meget.

Flere nyheder