Slip afhængigheden – få behandling på et misbrugscenter

26 oktober 2019 Astrid Pedersen
Slip afhængigheden - få behandling på et misbrugscenter

Alle former for rusmidler og medicin kan give anledning til et misbrug, på grund af de afhængigheds skabende stoffer heri. Og er man først blevet ramt af et misbrug, kan det være rigtig svært at komme tilbage på sporet.

Hvordan kommer man af med sit misbrug?

Når du er kommet ud i et overforbrug af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin, som har taget overhånd, er én ting i hvert fald sikkert: Det vil ikke gå i sig selv igen. Uden en aktiv og vedholdende indsats fra dig – og helst også med hjælp fra professionelt hold – vil misbruget eskalere indtil det punkt, hvor der ikke er nogen vej tilbage.

Hvis du på nuværende tidspunkt er i stand til at erkende eksistensen af et problem i forhold til dit forbrug, er det nu, du skal tage affære. Ellers risikerer du, at dit misbrug vil komme til at koste dig dyrt på alle fronter – økonomisk såvel som socialt. Og i sidste ende vil det komme til at koste dig dine kognitive evner og måske endda dit liv.

Misbrugsbehandling – når du vil tilbage til livet

Derfor er det vigtigt, at du opsøger en misbrugsbehandling, som for det første effektivt vil rense stofferne ud af dit system, for det andet vil have langtids holdbare effekter. Det er ikke kun dit øjeblikkelige misbrug her og nu, der skal adresseres, men dit fremtidige liv og helbred.

Har du tæt familie – for eksempel en kæreste eller ægtefælle, måske endda børn – kan du desuden være helt sikker på, at disse mennesker også er mærket af dit misbrug. Det er essentielt for dig såvel som for dem, at skårene bliver klinket på den rette måde, således at I kan komme videre som familie – med et styrket sammenhold og uden mentale og psykiske mén.

Behandlingscenter Stien er et behandlingscenter med speciale inden for behandling af afhængighed. Du kan læse mere om behandling metoden på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder