Tips til indretning af børneværelset

12 april 2022 Marie Pedersen

advertorial

Mange forældre nyder at bruge timer på at indrette børneværelset, når deres første barn er på vej. Der er noget helt særligt over spændingen ved at byde en ny lille beboer velkommen. Hvad enten det er første gang, du skal indrette et børneværelse, eller du har prøvet det før, kommer her nogle tips, du kan bruge hvis du mangler inspiration.

Praktisk opbevaring

Når man har børn, har man i høj grad brug for meget opbevaringsplads. Ellers ender man med at have et hjem, der flyder med legetøj. Du kan med fordel indrette børneværelset med en seng med indbyggede skuffer. Har barnet et stort værelse, kan du bruge en reol som en slags rumdeler, og organisere denne med skuffer til diverse legetøj eller tøj. 

plakater med dyr

Timevis af leg i huler

Hvilket barn elsker ikke, at gemme sig i en hyggelig hule? Det kan give barnet god mulighed for at lege sjove lege, men kan også give det en chance for at trække sig og bare være helt sig selv. Vil du indrette børneværelset med en hule, kan du evt. bruge en højseng, hvor du kan udnytte pladsen under sengen. Her vil også være plads til et skrivebord, når barnet når skolealderen og der skal laves lektier.

Flot vægpynt

Gør væggene spændende med billeder eller plakater. Du kan med fordel pynte væggene med lærerige tegninger eller plakater med dyr. På den måde kan barnet lære noget af at kigge på dem. Du kan også købe nogle forskellige rammer, så barnets egne tegninger kan blive flot indrammet og hængt op på værelset.

Mal værelset i en neutral farve

Et godt tip er at male værelset i en farve, som barnet også vil sætte pris på, når han eller hun f.eks. når til de lidt større klassetrin. Her er det nemlig ikke sikkert, at det er lige så sjovt at have lyserøde eller lyseblå vægge på værelset.

Flere Nyheder